Konkurs plastyczno-konstrukcyjny „Tworzyć każdy może”

Zapraszamy przedszkolaków do udziału w konkursie plastyczno-konstrukcyjnym „Tworzyć każdy może” realizowanym w projekcie „Spotkanie z kulturą i sztuką w przedszkolu”.

Głównym założeniem konkursu jest upowszechnianie kultury i sztuki w przedszkolu poprzez rozwijanie zainteresowań różnorodnymi technikami artystycznymi, które kształtują wytrwałość, aktywność i pomysłowość dziecka. Adresatami przedsięwzięcia są grupy przedszkolne, które brały udział we wcześniejszych działaniach realizowanych w ramach projektu.

Zadanie rozpoczęło się do 16 października 2017 r. i potrwa 10 listopada 2017 r. Konkursowa  praca może być przestrzenna lub płaska. Istotne, aby mali artyści wykonali ją wcześnie poznaną metodą i przygotowali ją w formie: kartki z aniołkiem, świątecznego stroika lub ozdoby choinkowej.

Wszystkie nadesłane prace zostaną ocenione przez powołaną komisje w składzie: Ewelina Rapeła – prezes Fundacji LIDA, Elżbieta Barszcz – dyrektor Centrum Kultury i Sztuki w Koninie i Witold Nowak – radny Miasta Konina.

Rozstrzygnięcie konkursu oraz wręczenie nagród nastąpi 17 listopada 2017 r. o godz. 10:00 w Przedszkolu nr 1 „Kosmatek” w Koninie.